Världens bästa R&B-remixer - Del 5, Nummer 5-1

Nummer 5: R Kelly Ft Ron Isley - Down Low (Live To Regret It/Blame It On The Mo Mix)



R Kelly och Ron Isley har tillsammans gjort en hel del låtar, och allt som oftast har temat varit otrohet i någon form. Och det var här det började. Ron Isley har egentligen ingen större roll mer än att sjunga backup, men musikvideon var början på det som sedan fortsatt ge oss klassiker som Contagious och Showdown.

För R Kelly var detta början på något nytt och med den här låten gick han från en bra R&B-sångare och låtskrivare till den bäste, i mina öron. Det var här han gick från en simpel "Bump & Grind-snubbe" till en suverän storyteller.

R Kelly Ft Ron Isley - Down Low (Live To Regret It/Blame It On The Mo Mix)


Nummer 4: Usher & Beyonce Ft Lil Wayne - Love In This Club Pt II



Det här är den enda låten från 2008 som får plats på min lista över de bästa R&B-remixerna. Den kommer dock med på listan med ganska god marginal. Precis när man var nära att tröttna på Love In This Club, slog Usher till med den här remixen som fortfarande inte fått mig att tröttna. Usher har något oförtjänt fått rykte om sig som en enkel sång- och dansman som gör mainstream-hits för massorna. I själva verket är han en av världens bästa R&B-sångare och det är när tempot går ned som han får skina med sin talang. Synd bara att inte resten av skivan håller samma fantastiska kvalitet som den här låten.

Som det inte vore nog med Beyonce fick han dessutom med sig en autotunad Lil Wayne, som varken förr eller senare låtit så här grym med sin släpiga vocoder-stil.

Usher & Beyonce Ft Lil Wayne - Love In This Club Pt II


Nummer 3: Jagged Edge Ft Loon - Promise (Cool JD Remix)



Få hiphop-låtar funkar så bra att sampla till R&B-slow jams som I Need Love. I grunden är det ju en R&B-låt mer än det är en hiphop-låt. Detta insåg Jermaine Dupri och försåg Jagged Edge med ett beat och en produktion som klart överstiger den version av Promise som var med på deras JE Heartbreak-skiva. Den här låten var mitt soundtrack till en underbar sommar i början av det gär decenniet. Men den är inte bara goda minnen, utan också en helt outstanding låt och bland alla hundratals JD-remixade superlåtar så tycker jag att denna är bäst.

Jagged Edge Ft Loon - Promise (Cool JD Remix)


Nummer 2: Big Bub Ft Heavy D & Teddy Riley - Need Your Love (Teddy Riley Remix)



Big Bub var medlem i en grupp som hette Today och som släppte nån platta i början av det new jack swing-orienterade nittiotalet. I slutet av samma årtionde försökte han sig på solo-comeback och släppte en skiva som stundtals var briljant, och som nästan uteslutande hade Teddy Riley bakom spakarna. Bäst av alla låtar på den skivan var avslutande remixen på albumets förstasingel, Need Your Love. Med inslag från Rileys gamla HER och med ett uppdaterat NJS-beat är detta en låt som än idag får mig på vädligt gott humör och som trots att den slitits med tiden, håller så bra att den är näst bäst, någonsin.

Big Bub Ft Heavy D & Teddy Riley - Need Your Love (Teddy Riley Remix)


Nummer 1: R Kelly Ft Boo & Gotti - I Wish (To The Homies That We Lost Remix)



R Kelly är flitigt representerad på den här listan så det knappast undgå någon att jag uppskattar vad han gjort för sin genre och för mitt musikintresse de senaste 15 åren. När jag satte mig med den här listan från början så var det ett oerhört jobb att banta ned allt material till 25 låtar. Jag satt till sist med ca 40 låtar och det kändes ovärdigt att behöva sortera bort någon av dem. Men jag skulle ju ned till 25 och det gick efter viss möda. Vilken låt som är bäst handlar ofta om vilket humör man är på för stunden, vart man befinner sig i livet rent allmänt samt hur musikklimatet ser ut här och nu. Men oavsett dag, årstid eller ens årtionde så skulle jag förmodligen aldrig tvivla vad gäller vilken låt som ska hamna överst på min lista över världens bästa R&B-remixer. Lika överlägsen som "The R in R&B" är som musikskapare i modern tid, lika överlägsen är den här låten på min lista. Det är en tidlös, pompös hyllning till de som inte finns med oss i livet längre och det är en låt som så väl sammanfattar hela R Kellys karriär på ca fem och en halv minut.

R Kelly Ft Boo & Gotti - I Wish (To The Homies That We Lost Remix)








Världens bästa R&B-remixer - Del 4, 10-6

Nummer 10: Usher Ft Blu Cantrell & Method Man - U Remind Me (Trackmasters Remix)



Nog för att den vanliga versionen av U Remind Me är en av mina Usher-favoriter, men den här remixen är nästan ännu skönare. Method Man är grym som gästrappare på R&B-skivor. Det enda som drar ned är att jag aldrig riktigt gillat Blu Cantrell, jag hade hellre sett en bättre sångerska här. Men trots det, en riktigt skön version alltså.

Usher Ft Blu Cantrell & Method Man - U Remind Me (Trackmasters Remix)


Nummer 9: Craig David Ft Mos Def - 7 Days (DJ Premier Remix)



Kombinationen DJ Premier och Craig David lät inte helt klockren. Premier är bäst när han får göra riktigt tunga hiphopbeats till riktigt tung rap och Craig David är som bäst när han får göra den typen av låtar som originalversionen av 7 Days. Trots mina tvivel blev detta ändå en riktigt fantastisk remix där såväl text som melodi omarbetats för att passa beatet och det är faktiskt ganska synd att inte fler R&B-artister fått möjligheten att jobba med DJ Premier för det här är riktigt bra.

Craig David Ft Mos Def - 7 Days (DJ Premier Remix)


Nummer 8: SWV - Right Here (Human Nature Remix)



Det är ganska få låtar på den här listan från det tidiga nittiotal som jag egentligen har väldigt mycket kärlek för. Detta beror helt enkelt på att mycket av musiken helt enkelt låter lite för daterad för att kunna jämföras sida vid sida med den mer nutida musiken.

Men den här Teddy Riley-fixade och Michael Jackson-samplande låten med SWV från 1993 är helt enkelt så bra att den bryter mot alla naturens lagar, som att New Jack Swing skulle låta uråldrigt. OK, det låter inte direkt som låten var gjord imorse men det svänger fortfarande, som fan.

SWV - Right Here (Human Nature Remix)



Nummer 7: Mariah Carey Ft Styles P & Jadakiss - We Belong Together (DJ Clue Remix)



Det har sagts tidigare på den här listan och det ska sägas igen. Mariah och DJ Clue är en bra kombination. När dessutom Styles P och Jadakiss samsas om rapverserna så kan det inte bli annat än riktigt bra, särskilt som det redan i grunden är en fruktansvärt bra låt. Mariah Carey borde enbart få jobba med den här typen av material och inte de där sliskiga balladerna hon ödslat bort stora delar av sin karriär på.

Mariah Carey Ft Styles P & Jadakiss - We Belong Together (DJ Clue Remix)


Nummer 6: Brandy Ft Fat Joe & Big Pun - Top Of The World (Remix)



Brandy+Darkchild+2 rappare; Känns konceptet igen från tidigare på listan eller vad!? Men det kan inte hjälpas. Rodney Jerkins är på sitt bästa humör och man önskar han kunde få det att svänga så här nuförtiden också. Man gör en snygg återanvändning på Ahmads gamla klassiker Back In The Day och det här är en mycket bättre låt än den som är med på Brandys album och som har Mase på gästversen.

Brandy Ft Fat Joe & Big Pun - Top Of The World (Remix)

Nytt med Brandy x2



Efter många om och men verkar det nu som att Brandy kommer att släppa sin uppföljare till 2004 års Aphrodisiac i november, Skivan heter Human men med tanke på hur mycket jag uppskattat hennes tidigare skivor är snarast mina förväntningar omänskliga på hur det ska komma att låta. Därför har jag inte riktigt övertygats fullt ut av Departed som läckte för ett tag sedan. Det är en bra låt, men den skulle kunna vara gjord av vem som helst.

Inte heller de två nya låtarna slår in några nya dörrar men First And Love är ändå en välproducerad och snygg ballad med potential att växa. Throw It All Away är producerad av Mike City, som gjorde Full Moon, och vore det inte för att texten är utbytt så skulle jag tro att det är samma låt. Gör om, gör rätt!

Brandy - First And Love (Producerad av Underdogs)

Brandy - Throw It All Away (Producerad av Mike City)







Världens bästa R&B-remixer - Del 3, 15-11

Nummer 15: Ginuwine - So Anxious (Timbaland's Anxiety Remix)



Som sagts tidigare så var Ginuwine riktigt, riktigt bra så länge han jobbade med Timbaland. Och Timbaland har förmodligen aldrig varit bättre än när han gjorde musik åt Ginuwine. Den senares två första skivor är bland det bästa som kom under det redan ganska starka nittiotalet. En av de låtar jag gillar allra bäst med Ginuwine är denna remixade version av den redan fantastiska låten So Anxious. Ett typexempel på vad som gör Timbaland till det geni han är.

Ginuwine - So Anxious (Timbaland's Anxiety Remix)


Nummer 14: Joe & Mariah Carey Ft NaS - Thank God I Found You (Make It Last Remix)



Förutom att DJ Clueär en jävel på att skrika sönder låtar med sin jobbiga stämma så är han även en riktigt vass producent och remixare när tillfälle ges. Mariah Carey har t ex låtit honom göra otaliga remixer åt henne genom åren. En av de bästa är denna, där man tar en mesig ballad, filtrerar den genom en gammal Keith Sweat-klassiker och sedan låter NaS rappa några inspirerade rader på slutet. Det är allt som krävs för att låten ska tillhöra de riktigt bra R&B-remixerna som gjorts genom åren.

Joe & Mariah Carey Ft NaS - Thank God I Found You (Make It Last Remix)


Nummer 13: Marques Houston Ft R Kelly - That Girl (Pied Piper Remix)




Även om låten är densamma som originalversionen (som f ö är skriven av Ne-Yo) så har den fått lite uppdaterat sound och en ny text och det skulle inte göra någon av versionerna rättvisa att säga att antingen den ena eller den andra är bättre. Det handlar lite om vad man för stunden känner för att lyssna på. Marques Houston har försökt låta som coola killen även efter det här, men det blir aldrig lika trovärdigt som när han på typiskt R Kelly-manér försöker bortförklara sin otrohet.

Marques Houston Ft R Kelly - That Girl (Pied Piper Remix)


Nummer 12: Brandy Ft Shaunta & Da Brat - U Don't Know Me (Radio Remix)



När Brandy släppte skivan Never Say Never 1998 så gick hon från att vara en sångerska i mängden till att bli en av mina absoluta favoritartister. Den kemi som verkade finnas mellan henne och producenten Rodney Jerkins är sällsynt och överhuvudtaget präglades skivan av ett för sin tid vädligt innovativt och lekfullt sound. Även de låtar det släpptes remixer på höll extremt hög klass och även här var det Rodney Jerkins remixer som bankade sig fast på mina trumhinnor med sina studsiga beats.

Brandy Ft Shaunta & Da Brat - U Don't Know Me (Radio Remix)


Nummer 11: Dave hollister - My Favourite Girl (I'm Sorry Remix)



Den här låten har redan haft äran att dyka upp här på bloggen en gång. Men det hindar den inte från att dyka upp igen. Den är ju trots allt min 11:e favorit-remix. Det är Tim & Bob som ligger bakom och till skillnad från i originallåten där han enbart verkar bitter på en stalker-tjej så erkänner han här sin otrohet i en av de bästa balladerna som jag kan minnas från nittiotalets sista del. Det är trist att Dave numera ägnar sig åt religiös musik för hans röst är bland de bättre i branschen och jag hade gärna hört honom göra sin "Grown Man R&B" en gång till.

Dave Hollister - My Favourite Girl (I'm Sorry Remix)


WTF? Jag vill ju höra den låten med BARA R. Kelly



Här är en ny låt som säkerligen är tänkt för den version av R Kellys nya skiva som slutligen kommer att hamna på skivdiskarna. Dock är det bara refrängen som sjungs av Kellz medan Keri Hilson kör verserna. Dock är det alldeles uppenbart att även dem är tänkta för R Kelly, när man lyssnar på vad hon faktiskt sjunger. Låten är galet bra, förutom att jag hoppas att R Kelly i sin version gör den utan auto-tune (yeah right). Det är så här vi vill höra R Kelly och detta är ännu ett bevis för att få om ens någon gör bättre musik år 2008 än Polow Da Don, som ligger bakom låten.

Håll tillgodo så ska jag se till att posta den riktiga låten så snart den dyker upp, om den ens gör det.

Det är lite småtrist förresten med trenden att läcka låtar som sjungs av "fel" artist och särskilt som här där Keri Hilson t.o.m sjunger att hon är Kellz. Det blir svårare att ta låten till sig helt och hållet sedan, iallafall känner jag det lite så.

Keri Hilson ft R. Kelly - No.1 Sex


Världens bästa R&B-remixer - del 2, nummer 20-16

Nummer 20: Christina Milian - AM To PM (Irv Gotti's Gutta Remix)



Jag kunde inte riktigt uppskatta den här låten till 100% när dess originalversion dök upp och spelades sönder i reklamradion i slutet av 2001. Den var lite i det poppigaste laget för min smak. Men i grunden kunde jag ju höra att låten hade en stark melodi och därför uppskattades det när Irv Gotti tonade ned det mest radiopoppiga med låten och ersatte med en produktion som liknar det han på den tiden brukade göra åt ex Ja Rule, fast som passade mycket bättre på en renodlad R&B-artist som Christina Milian. Det uppskattades rent av så mycket att låten fortfarande finns kvar i iPoden och då och då får gå ett varv i spellistan.

Christina Milian - AM To PM (Irv Gotti's Gutta Remix)


Nummer 19: Keith Sweat Ft Athena Cage - Nobody (Ghetto Love Remix)



Få artister om ens någon är så förknippad med 80/90-talsklassiska Slow Jams som Keith Sweat och få av hans låtar har en suck mot Nobody från hans självbetitlade album som kom 1996. Men lika mycket som jag älskade originalversionen då, lika mycket anser jag idag att den här remixen är ÄNNU bättre och ett tydligt exempel på vilken kung Keith Sweat var på att leverera. Remixen låter mer tidlös i mina öron, även om den såklart bär tydluga spår av det årtionde från vilket den härstammar. Lyssna och njut!

Keith Sweat Ft Athena Cage - Nobody (Ghetto Love Remix)


Nummer 18: Tweet Ft Ms Jade - Oops (Remix)



En av R&B-musikens bästa One Hit Wonders måste Tweet vara. Hennes första skiva, Southern Hummingbird är än idag en riktigt stark debut och det är trist att hon inte fick fortsätta skina. Snusklåten Oops kommer för alltid att vara låten vi förknippar henne med, men själv tycker jag att det är värt att slå ett slag för dess omgjorda version där Timbaland leker med den smått orientaliska ljudbild han så ofta flirtade med under den här perioden. Oops Pt 2 må vara mindre sofistikerad än sitt original, men den är iallafall en nästan lika stark låt.

Tweet Ft Ms Jade - Oops (Remix)


Nummer 17: Whitney Houston Ft Wyclef Jean - My Love Is Your Love (Wyclef mix)



Ok, det är lika bra att säga det direkt; Den här remixen är, hur bra jag än tycker den är, inte på något sätt lika bra som den låt som stått som modell för den, dvs originalversionen utan Wyclef. Men å andra sidan är det få, om ens några, av låtarna jag kommer att ha med på den här listan, som kommer att kunna mäta sig med den låten.

Den här remixen är dock tillräckligt stark för att leva sitt eget liv. Wyclef var mellan ca 1996-2000 en av de bästa i världen på att göra låtar som ligger precis mitt emellan vad som är hiphop, R&B, soul och pop. My Love..(Remix) är ett tydligt bevis på detta och jag älskar verkligen detta beat, nästan lika mycket som jag älskar låtens text och Whitneys oförstörda, otroliga stämma.

Whitney Houston Ft Wyclef Jean - My Love Is Your Love (Wyclef mix)


Nummer 16: Sade - By Your Side (Neptunes Remix)



Neptunes har aldrig riktigt tillhört mina absoluta favoritproducenter. Visst, jag gillade deras studsiga hiphop-beats i början, men med tiden tycker jag att de bara blivit sämre och sämre och idag lyfter jag inte direkt på ögonbrynen åt deras låtar längre. Men det finns undantag. För även om det är svårt att misslyckas med en i grunden helt fantastisk låt, så tycker jag faktiskt att Neptunes gjorde ett grymt jobb med att ge en av musikhistoriens behagligaste och skönaste låtar ett nytt sound och denna sparsmakat remixade version är faktiskt gåshudsbra. Skönt också att minnas tiden då en Neptunes-proddad låt inte nödvändigtvis innebar Pharrells skitnödiga falsettstämma.

Sade - By Your Side (Neptunes Remix)

T-Pains nya mixtape ute, men skivan försenad!



Numera är det nästan mer regel än undantag att man släpper ett mixtape ca 1-2 månader innan man släpper album och att man på något sätt spelar på den "riktiga" skivans titel vad gäller namnsättningen av mixtapet. T-Pain följer denna nya tradition och släpper nu Pr33 Ringz som en slags försmak på vad som komma skall. Tyvärr är det till större delen fyllt av låtar där han rappar och som rappare är T-Pain ingen som sticker ut från mängden direkt. Tycka vad man vill om att han fått hela världen att sjunga med vocoder, men det är så vi vill höra T-Pain.

En låt finns dock som får mig förväntansfull inför Thr33 Ringz och den låten heter Up & Down. Det är precis så jag vill ha T-Pains musik serverad och jag antar att det ändå är så vi kommer att få höra honom på plattan när den dyker upp. Tråkigt nog har den dock flyttats fram från den 30:e september till den 28:e oktober, antagligen för att hinna klämma in ytterligare en singel innan release. Nästa singel lär vara den av Ludacris gästade Chopped & Screwed. Så snart den finns ute så kommer den att finnas här på bloggen, var så säkra.

Som en liten bonus bjuder jag på en låt från DJ Khaleds kommande skiva. Den har Kanye West på rap, T-Pain på refrängen och The Runners bakom spakarna. Trots att DJ Khaled skriker som han vore efterbliven i början av alla låtar så ser jag faktiskt fram emot hans skiva, då han brukar bjuda på en del sköna kombinationer.

T-Pain - Up & Down

Kanye West Ft T-Pain - Go Hard





Världens bästa R&B-remixer topp 25 - Del 1, nr 25-21

Inspirerad av en annan svensk R&B-blogg, Royal R&B, tänkte jag börja göra lite presentationer av mina personliga favoriter i topplisteformat. Först ut har jag valt att lägga fokus på R&B-låtar i remixversioner. Kriterierna för att komma med på min lista är att låten verkligen är remixad och inte bara att man lagt på en rap-vers på originalet. Så hur bra Tell Me med Bobby Valentino än är med Lil Waynes gästrap tillagd så har den ingen chans att komma med på min lista. Självfallet kan jag ha missat låtar som egentligen borde varit med. Självfallet har jag också tvingats välja bort låtar som är riktigt bra till förmån för sådana som jag tycker är ännu bättre. Tidsmässigt handlar det om musik från tidigt 90-tal och fram till dagens datum, fast fokus ligger nog mer på detta årtusendet.

Nummer 25: Mary J Blige Ft P Diddy - No More Drama (Remix)



Nog för att originallåten är bra som den är, men remixen har en vassare produktion och var för mig låten som en gång för alla dödade myten om att Mary J Blige bara är bra när hon har ett krossat hjärta. P Diddy må vara en högst medioker rappare, men inte hans klarar dra ned betyget för denna underbara låt. Den svängde för 7 år sedan och den svänger fortfarande.

Mary J Blige Ft P Diddy - No More Drama (Bad Boy/Yellow Man remix)


Nummer 24: Joe Ft Mystikal - Stutter (Double Take Remix)



Den här låten var Joes första och hittills enda Billboard-etta. En bra låt finjusterades lite och fick ett lite studsigare beat, samt gästades av det tidiga 200-talets stora dansgolvsvältar-rappare, Mystikal. Joe har sällan lyckats när han gått ifrån sängkammarballaderna men här fick han verkligen till det. Det räcker för att jag ska tycka att detta är en av de 24 bästa R&B-remixerna någonsin.

Joe Ft Mystikal - Stutter (Double Take Remix)


Nummer 23: Ginuwine - There It Is (Rhythm Radio Mix)



Ginuwine var som bäst när han jobbade med Timbaland. 2001 års skiva The Life innebar slutet för deras gemensamma karriär, men trots att Timbaland bara hade en låt med på den skivan så lyckades Ginuwine på något sätt hålla stilen genom hela albumet. Ett av skivans bästa spår, och första singeln, hette There It Is (Shit For Nothin') och när låten dessutom fick ett uptempo-beat så blev den helt klockren och även om jag idag faktiskt föredrar den lite lugnare albumversionen så tycker jag fortfarande att remixen är helt OK och en låt värd att hamna på 23:e plats i nedräkningen.

Ginuwine - There It Is (Rhythm Radio Mix)


Nummer 22: R Kelly - Ignition (Remix)



Det kan tyckas vara en låg placering för den här moderna klassikern, och kanske jag påverkats av att låten fullständigt tjatats sönder sedan man hörde den första gången. Men faktum kvarstår, det är en bra låt och den ska definitivt vara med på en sådan här lista. Jag minns när man första gången hörde originallåten och man fick en 10 sekunders preview på remixen i slutet och man ville bara höra mer. Det fick man göra så småningom och Ignition (Remix) fyller fortfarande dansgolven när DJ:n har den goda smaken att spela den.

En annan sak; Om inte R Kelly gjort denna remix, så hade förmodligen aldrig Usher och Jermaine Dupri fått inspiration till att göra en upphottad version av Confessions, som sedermera kom att toppa Billboard. Den remixen är så inspirerad av Kellz och Ignition att han borde få betalt för det hela.

R Kelly - Ignition (Remix)



Nummer 21: Destiny's Child - Cater 2 U (Scott Storch Remix)



De två kanske bästa låtar Destiny's Child någonsin gjort, Say My Name och Cater 2 U, har båda producerats av Rodney Jerkins. Men den senare låten blev nästan bättre när den vanligtvis ganska medelmåttige Scott Storch lägger ett beat som framhäver låten på ett nytt sätt. Det enda som drar ned betyget är gitarr-solot i slutet som låter helt malplacerat. I övrigt är låten helt felfri.

Destiny's Child - Cater 2 U (Scott Storch Remix)









Joe If I Was Your Man Pt 2



Detta är inte att betrakta som en remix på låten från Joes förra platta utan är en helt ny låt, som bara råkar heta likadant. Men vad jag förstått kommer den inte att få plats på Joes nya album, New Man, som finns i butik den 23:e september. Hur som helst är låten bra, men inte riktigt i nivå med vad jag förväntar mig av Joe. Troligen kommer det dyka upp bättre och bättre låtar nu när skivan faktiskt bara är några veckort bort. Och på platta brukar inte Joe göra oss besvikna ju. Här nedan har jag också valt att posta vad som verkar vara låtlistan för New Man. Som sagt, glöm inte att checka efter den här skivan den 23:e september.




1. E.R.
2. By Any Means
3. Why Just be Friends
4. We Need To Roll
5. Man In Your Life
6. I Won t Let Him Hurt You
7. New Man
8. Start Over Again
9. Sorry
10. Heart behind My Eyes
11. Chameleon
12. Friends Don t Let Friends
13. Special Friends
14. Magic
15. Sex Girl
16. Wanna Be Your Lover


Joe - If I Was Your Man Pt 2

Keri Hilson & Akon



Keri Hilson har nämnts som "The Next Big Thing" så länge nu att man snart börjar tröttna på att skivbolaget aldrig får tummarna loss. Det mest intressanta med Ms Hilson är att hon är en del av det fantastiska låtskrivarteamet The Clutch, samt att hon är till hälften representerad av Mosley Music Group och till hälften av Zone 4, dvs Timbalands och Polow Da Dons bolag. Det ska ju inte kunna bli annat än en riktigt bra debutskiva. Och nu verkar det ÄNTLIGEN som om vi får ta del av hennes In A Perfect World inom kort. Den sjunde oktober är öronmärkt för årets kanske mest intressanta debut. Ett par smakprov har redan hunnit läcka ut och här är ytterligare ett. Timbaland lägger beatet och Akon dyker upp med en gästvers. Hur det låter? Inte så bra som det borde, men därmed inte sagt att Mic Check är någon dålig låt. Döm själv...

Keri Hilson & Akon - Mic Check

Usher - Traffic



Inte för att den här låten kunnat rädda Here I Stand från att vara Ushers kanske svagaste album, men den är tillräckligt bra för att peta undan 75% av materialet på skivan. Bakom spakarna återfinns ingen mindre än Danja, som här gör ett bättre jobb än vad han gjorde på Appetite.

På tal om Usher så skulle jag inte bli förvånad om Here I Stand dyker upp i nyutgåva i höst, med tanke på de enorma försäljningskraven som både Usher och hans skivbolag har på sig, men som inte infriats. Det finns inte heller så många fler singlar att släppa från skivan så det ser mörkt ut.

Usher - Traffic

Joe - New Man



En av de artister som haft jämnast karriärkurva har utan tvekan varit Joe. Förutom att hans första platta Everything låter extremt daterad så har han lyckats släppa ifrån sig inte mindre än fem riktigt bra album. Och i höst/vinter är det tänkt att vi ska få två nya plattor med Joe. Först släpper han New Man den 22 september och sedan är det planerat att nästa skiva Signature ska dyka upp nån gång i februari. Den skivan känns egentligen betydligt mer intressant just för att Joe lovat att den ska vara fylld av den typen av ballader som han gjort till sitt signum.

Personligen har jag inte riktigt känt mig övertygad på sista tiden över hur det står till med Joes känsla för bra musik. Dels tycker jag att han bör jobba mindre med utomstående producenter och gästartister och fokusera på sitt eget låtskrivande eftersom han är en utomordentlig låtskrivare. Men jag känner också att de låtar som hittills läckt inför New Man har hållt lite skiftande kvalitet. Men titellåten som jag postar här är iallafall en av två låtar så här långt som hållt måttet någorlunda. Vi får hoppas att Joe tar ett steg upp inför själva skivan och fortsätter att leverera som han brukar göra.


Joe - New Man

Chris Brown & Dre - Flying Solo



Ja, till att börja med är jag inte helt säker på vem Dre är som CB gör duett med. Ena halvan av producentduon Cool & Dre försökte sig på solokarriär för ett par år sedan men detta låter inte riktigt som honom så jag låter det vara osagt. Vad som dock är säkert är att detta bara är ytterligare en av alla bra Chris Brown-låtar som dykt upp på senare tid. Samtidigt nås vi av ryktena att Chris jobbar på sitt tredje album och att detta lär vara på G tidigt under 2009. Med tanke på att han gått från klarhet till klarhet hittills så ska det bli riktigt intressant att höra.

Chris Brown Ft Dre - Flying Solo


Karina Pasian



Av alla 100-tals artister som man snubblat över det senaste året så finns det ett par som verkligen sticker ut i mina öron. En av dem är Karina Pasian och det är kul att hon fått möjlighet att spela in en platta och ge ut på självaste Def Jam. Bakom sig har hon bl a Ne-Yo, Ryan Leslie och framförallt The-Dream. De två låtar jag valt att posta nedan har båda ett sound som gör att jag gissar på att The-Dream varit inblandad. I vilket fall så tycker jag att dessa låtar, tillsammans med dem som jag postat tidigare, är de som verkligen sticker ut på en riktigt skaplig debutskiva.

Karina Pasian - Winner

Karina Pasian - The Love We Got





New Kids On The Block & Ne-Yo



Om nån sagt till mig för 15 år sedan att jag 15 år senare skulle posta en ny låt med New Kids On The Block så hade jag inte ens tänkt tanken att det skulle vara sant. Dels var de det töntigaste som fanns för en 15-årig kille på den tiden och dels trodde ingen att de ens skulle vara det minsta relevanta år 2008. Men tiderna förändras. De släppte en floppande R&B-influerad platta nåt år efter att deras tid runnit förbi och sedan har det varit tyst i sisådär 10-15 år...till nu. På nya skivan lär de bl a ha jobbat med New Edition, Pussycat Dolls, Timbaland, Akon, Red One, Teddy Riley och på låten Single som jag postar nedan så har Ne-Yo och Polow Da Don slagit sig samman och arbetat fram en låt som faktiskt håller måttet. Inte så att den slår in några nya dörrar, men med Ne-Yos känsla för melodier så kan det väl knappast bli fel. Få se om albumet håller samma klass när det dyker upp den 2:e september.

New Kids On The Block Ft Ne-Yo - Single



Chris Brown skiner i mörkret



De verkar aldrig ta slut, låtarna med Chris Brown som av någon anledning inte hamnat på album. Det känns som att en ny CB-låt dyker upp varje vecka. Oftast är de läckta låtarna i klart svagare kvalitet än det material han fyllde Exclusive med. Men den här veckans läckage, Glow In The Dark, är en riktigt bra låt. Min gissning är att den är skriven av The-Dream och jag hoppas att detta kan bli nån slags tidigt släpp inför nästa album, som dock inte rapporteras komma förrän tidigt i vår.

Sorry förresten att jag legat väldigt lågt på sistone, har verkligen bara njutit av ledigheten. Dessutom har det inte dykt upp så överdrivet mycket musik som inspirerat mig att posta här. Här är iallafall Chris Browns nya:

Chris Brown - Glow In The Dark

RSS 2.0