Världens bästa R&B-remixer - Del 4, 10-6

Nummer 10: Usher Ft Blu Cantrell & Method Man - U Remind Me (Trackmasters Remix)



Nog för att den vanliga versionen av U Remind Me är en av mina Usher-favoriter, men den här remixen är nästan ännu skönare. Method Man är grym som gästrappare på R&B-skivor. Det enda som drar ned är att jag aldrig riktigt gillat Blu Cantrell, jag hade hellre sett en bättre sångerska här. Men trots det, en riktigt skön version alltså.

Usher Ft Blu Cantrell & Method Man - U Remind Me (Trackmasters Remix)


Nummer 9: Craig David Ft Mos Def - 7 Days (DJ Premier Remix)



Kombinationen DJ Premier och Craig David lät inte helt klockren. Premier är bäst när han får göra riktigt tunga hiphopbeats till riktigt tung rap och Craig David är som bäst när han får göra den typen av låtar som originalversionen av 7 Days. Trots mina tvivel blev detta ändå en riktigt fantastisk remix där såväl text som melodi omarbetats för att passa beatet och det är faktiskt ganska synd att inte fler R&B-artister fått möjligheten att jobba med DJ Premier för det här är riktigt bra.

Craig David Ft Mos Def - 7 Days (DJ Premier Remix)


Nummer 8: SWV - Right Here (Human Nature Remix)



Det är ganska få låtar på den här listan från det tidiga nittiotal som jag egentligen har väldigt mycket kärlek för. Detta beror helt enkelt på att mycket av musiken helt enkelt låter lite för daterad för att kunna jämföras sida vid sida med den mer nutida musiken.

Men den här Teddy Riley-fixade och Michael Jackson-samplande låten med SWV från 1993 är helt enkelt så bra att den bryter mot alla naturens lagar, som att New Jack Swing skulle låta uråldrigt. OK, det låter inte direkt som låten var gjord imorse men det svänger fortfarande, som fan.

SWV - Right Here (Human Nature Remix)



Nummer 7: Mariah Carey Ft Styles P & Jadakiss - We Belong Together (DJ Clue Remix)



Det har sagts tidigare på den här listan och det ska sägas igen. Mariah och DJ Clue är en bra kombination. När dessutom Styles P och Jadakiss samsas om rapverserna så kan det inte bli annat än riktigt bra, särskilt som det redan i grunden är en fruktansvärt bra låt. Mariah Carey borde enbart få jobba med den här typen av material och inte de där sliskiga balladerna hon ödslat bort stora delar av sin karriär på.

Mariah Carey Ft Styles P & Jadakiss - We Belong Together (DJ Clue Remix)


Nummer 6: Brandy Ft Fat Joe & Big Pun - Top Of The World (Remix)



Brandy+Darkchild+2 rappare; Känns konceptet igen från tidigare på listan eller vad!? Men det kan inte hjälpas. Rodney Jerkins är på sitt bästa humör och man önskar han kunde få det att svänga så här nuförtiden också. Man gör en snygg återanvändning på Ahmads gamla klassiker Back In The Day och det här är en mycket bättre låt än den som är med på Brandys album och som har Mase på gästversen.

Brandy Ft Fat Joe & Big Pun - Top Of The World (Remix)

Kommentarer
Postat av: G.F

Oj vad många guldkorn du samlat ihop! Ett sant nöje att följa din lista!

2008-08-28 @ 00:30:01
URL: http://metrobloggen.se/royalrnb
Postat av: Julia

Bra jobbat!! fantastiskt

2008-08-28 @ 15:59:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0