Världens bästa R&B-remixer - Del 3, 15-11

Nummer 15: Ginuwine - So Anxious (Timbaland's Anxiety Remix)



Som sagts tidigare så var Ginuwine riktigt, riktigt bra så länge han jobbade med Timbaland. Och Timbaland har förmodligen aldrig varit bättre än när han gjorde musik åt Ginuwine. Den senares två första skivor är bland det bästa som kom under det redan ganska starka nittiotalet. En av de låtar jag gillar allra bäst med Ginuwine är denna remixade version av den redan fantastiska låten So Anxious. Ett typexempel på vad som gör Timbaland till det geni han är.

Ginuwine - So Anxious (Timbaland's Anxiety Remix)


Nummer 14: Joe & Mariah Carey Ft NaS - Thank God I Found You (Make It Last Remix)



Förutom att DJ Clueär en jävel på att skrika sönder låtar med sin jobbiga stämma så är han även en riktigt vass producent och remixare när tillfälle ges. Mariah Carey har t ex låtit honom göra otaliga remixer åt henne genom åren. En av de bästa är denna, där man tar en mesig ballad, filtrerar den genom en gammal Keith Sweat-klassiker och sedan låter NaS rappa några inspirerade rader på slutet. Det är allt som krävs för att låten ska tillhöra de riktigt bra R&B-remixerna som gjorts genom åren.

Joe & Mariah Carey Ft NaS - Thank God I Found You (Make It Last Remix)


Nummer 13: Marques Houston Ft R Kelly - That Girl (Pied Piper Remix)




Även om låten är densamma som originalversionen (som f ö är skriven av Ne-Yo) så har den fått lite uppdaterat sound och en ny text och det skulle inte göra någon av versionerna rättvisa att säga att antingen den ena eller den andra är bättre. Det handlar lite om vad man för stunden känner för att lyssna på. Marques Houston har försökt låta som coola killen även efter det här, men det blir aldrig lika trovärdigt som när han på typiskt R Kelly-manér försöker bortförklara sin otrohet.

Marques Houston Ft R Kelly - That Girl (Pied Piper Remix)


Nummer 12: Brandy Ft Shaunta & Da Brat - U Don't Know Me (Radio Remix)



När Brandy släppte skivan Never Say Never 1998 så gick hon från att vara en sångerska i mängden till att bli en av mina absoluta favoritartister. Den kemi som verkade finnas mellan henne och producenten Rodney Jerkins är sällsynt och överhuvudtaget präglades skivan av ett för sin tid vädligt innovativt och lekfullt sound. Även de låtar det släpptes remixer på höll extremt hög klass och även här var det Rodney Jerkins remixer som bankade sig fast på mina trumhinnor med sina studsiga beats.

Brandy Ft Shaunta & Da Brat - U Don't Know Me (Radio Remix)


Nummer 11: Dave hollister - My Favourite Girl (I'm Sorry Remix)



Den här låten har redan haft äran att dyka upp här på bloggen en gång. Men det hindar den inte från att dyka upp igen. Den är ju trots allt min 11:e favorit-remix. Det är Tim & Bob som ligger bakom och till skillnad från i originallåten där han enbart verkar bitter på en stalker-tjej så erkänner han här sin otrohet i en av de bästa balladerna som jag kan minnas från nittiotalets sista del. Det är trist att Dave numera ägnar sig åt religiös musik för hans röst är bland de bättre i branschen och jag hade gärna hört honom göra sin "Grown Man R&B" en gång till.

Dave Hollister - My Favourite Girl (I'm Sorry Remix)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0