Keith Sweats bonus till japanerna

image49

För mig står Keith Sweat för R&B:ns gamla ideal. I en tid då alla andra tittar på varandra och kanske allra mest tittar på T-Pains vocoder så låter Keith som han alltid gjort och nya skivan Just Me är bara en något uppdaterad variant av det han gjort sedan debuten i slutet av 80-talet. Då benämndes inte ens genren som R&B utan som New Jack Swing, eller kort och gott, swing. Så man kan lugnt säga att saker och ting förändrats sedan Keith Sweat dök upp. Keith Sweats musik handlar allt som oftast om kärlek, sex och romantik (mest sex) och har alltid varit väldigt långt ifrån den mer "gangstafierade" R&B:n som allt mer kommit att dominera på senare år. Keiths raka motsats är Akon, en snubbe som oftast sjunger om sådant som rappare rappar om och som uppenbarligen ljugit ihop en hel del av det som sagts vara hans bakgrund. Akon gör R&B riktad mot gatan och klubben snarare än mot sängkammaren och vem kunde ana att dessa två herrar skulle få idén att slå sina påsar samman, som de gjort i låten Some More.

Jag hörde en tidig variant av den här låten för något år sedan, då med usel ljudkvalitet och jag ägnade den ingen energi. Nu har Keith Sweat lagt med den som bonusspår på Japan-versionen (varför alltid Japan?) av sin nya skiva och den låter faktiskt som något hela världen fått ta del av. Det är knappast bästa spåret på skivan men drygt fyra minuters skön sommar-R&B som funkar för mig iallafall.

Det andra bonusspåret Git at U börjar, som så mycket annat här i världen, med att Jazze Pha kör en variant på sin löjliga "This is a Jazze Phizzle production" men bortsett från det bjuder låten på en helt OK sånginsats från både Keith Sweat och hans båda gästsångare, Slim från 112 och R.L från Next. Sedan är det dags för en rapvers från Jazze Pha och det enda man önskar är att de kunde försökt hitta någon annan att göra det jobbet.

Keith Sweat Ft Akon - Some More

Keith Sweat Ft Slim, R.L & Jazze Pha - Git At U







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0