Keith Sweat är tillbaka

Keith Sweat är tillbaka

En gång i tiden, långt innan Chris Brown, Akon och T-Pain, var Keith Sweat en av de mest kommersiellt pålitliga artisterna/producenterna inom R&B-genren. Han var en av de allra första att slå igenom under New Jack Swing-eran och också en av få som sedan lyckades förbli relevant under praktiskt taget hela 90-talet. Sedan försvann han ganska spårlöst efter 2002 års ganska misslyckade Rebirth. En ny skiva har funnits utannonserad i åtminstone tre år utan att något egentligen hänt.

Men nu verkar det som det äntligen ska vara dags för Keith Sweat att kliva ut ur sin skugga och visa att han har sin plats även 2008. Plattan heter Just Me, ska släppas den 13:e maj och utifrån vad som sagts i intervjuer så kommer snart 50-årige Keith Sweat inte att göra några försök att låta som de som anses trendiga just för stunden. Istället utlovas klassisk och tidlös sängkammarsoul. Dessutom ska Keith tydligen ha återförenats med sin gamle vapendragare Teddy Riley för en eller ett par låtar.

Det senaste året har tre låtar från kommande plattan dykt upp på nätet och det verkar faktiskt som om löftet om att inte försöka låta trendig faktiskt kommer att infrias. Den låt jag valt ut som provsmak var den första att läcka och var även med på något soundtrack för ett tag sedan. Det är en duett med Keyshia Cole och ett stycke underbar retro-slowjam.

Keith Sweat & Keyshia Cole - Love U Better

Kommentarer
Postat av: LMAD

Underbart att se! Ser verkligen fram emot det hära!
Hoppas dem ger oss lite NJS!

Tack för en bra blogg!

2008-04-20 @ 21:10:18
URL: http://new-jack-swing.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0