Det finns klassiker och det finns MÄSTERVERK

Det finns klassiker och det finns MÄSTERVERK

Man kan dividera fram och tillbaka angående vem som betytt mest för den moderna soul- och R&B-musiken, men att Jodeci är en av de grupper som mest satt sin prägel på hur dagens musik låter är det ingen som helst tvekan om. Faktum är att den producent som kanske dominerat och förnyat genren mest de senaste 10 åren, Timbaland, började som hjälpreda till Jodecis producentgeni DeVante. Och såväl Missy Elliott som Ginuwine, Tweet och Playa upptäcktes av densamme. Man kan lugnt säga att R&B idag inte låtit som den gör utan Jodeci och DeVante.

Av tre starka album är det ändå ganska enkelt att välja ut ett som lyfter sig över de andra. The Show, The Afterparty, The Hotel är inte bara det bästa som Jodeci hann med att göra utan en av de bästa och mest fulländade skivor jag någonsin hört. Bröderna K-Ci och Jojo Hailey har aldrig sjungit bättre och bröderna DeVante och Dalvin DeGrate har aldrig gjort bättre låtar än på den här skivan. Och framförallt hörs en röd tråd från början till slut, utan att det för den sakens skulle blir enformigt och tråkigt. Jag minns fortfarande hur jag som 17-åring slängde in den här skivan i spelaren första gången och chockades av den briljanta funken, de porriga produktionerna och de välstämda sånginsatserna. Idag, 13 år senare, låter skivan precis lika bra. Det är sådant som skiljer agnarna från vetet.

För den som kan sin Timbaland är det extremt tydligt att han hade ett stort finger med i spelet redan här, men också var han hämtat stora delar av sin inspiration ifrån. Det hade varit mumma att få höra ett samarbete mellan Jodeci och Timbaland idag. Det har ju faktiskt ryktats om en Jodeci-återförening i drygt 9-10 år nu. De lät t.o.m trycka in ett smakprov som dolt bonusspår på en K-Ci & Jojo-skiva för 8 år sedan. De lär fortfarande hävda att ett nytt album är på gång. Själv har jag gett upp och ägnar mig åt bakåtsträvande dyrkan av deras gamla alster istället.

Jodeci - Freek'n'You
Jodeci - Love U 4 Life





Kommentarer
Postat av: Bee

Jag kan inget annat än att hålla med dig,innerligt hålla med dig!

2008-05-16 @ 13:15:38
URL: http://www.missymissme.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0